Historie

2017

Op 25 juni verzorgden Ingrid van Dorst, ChantalPost en pianist Leon Dijkstra een huisconcert in de studio van Vocaal, met als thema 'Purcell and Mo(o)re'.
Op zaterdag 10 juni organiseerden we in de Brikke Oave te Brunssum de Future Star Show, een talentenjacht voor jongeren. lees verder
Het Moederdagconcert op zondag 14 mei was een waar succes.
In het sfeervolle Clemenskerkje te Brunssum/Oud-Merkelbeek brachten vocalisten van Vocaal totaal in wisselende samenstellingen een ode aan de moeders en de oma's, maar ook een hulde aan Maria in deze mei-maand. Het repertoire variëerde van licht klassiek tot modern.
Op zaterdag 1 april verzorgde het kamerkoor Vocaal totaal en solisten een sfeervol Passieconcert in het Salviuskerkje te Limbricht.

2016

De maand december stond in het teken van diverse kerstconcerten, zowel solistisch op uitnodiging als met de vocalisten van mijn zanginstituut, met als sfeervolle afsluiting het Kerstschouwspel op het Clemensdomein Oud-Merkelbeek op 2e kerstdag.
Op zaterdag 5 november blikten we middels het concert 'ons muizikaal verhaal' terug op 30 jaar Vocaal totaal.

Lees verder en bekijk een impressie.

Op zondag 10 juli sloot Vocaal totaal het schooljaar/theaterjaar af met een Benefietconcert voor het Toon Hermans Huis Parkstad. Er werd een gevarieerd programma geboden variërend van licht klassiek repertoire tot musical nummers, pop songs en liedjes van Toon Hermans.
Sinds lange tijd organiseerde Vocaal totaal weer een huisconcert in haar studio. De primeur kreeg sopraan Véronique Meuffels op zondag 26 juni met haar 'Midzomernachtsdroom', aan de piano op vakkundige wijze begeleid door Arno Kerkhof.

   
2015

vocaaltotaal kerstconcert poster 2015  kerstconcert 2015 1  kerstconcert 2015 2

Het jaar 2015 werd op mooie wijze afgesloten met een prachtig kerstconcert in de Parochiekerk te Merkelbeek.
De telkens wisselende bezettingen droegen bij aan een zeer gevarieerde avond.
De instrumentale ondersteuning van strijkorkest Cordate o.l.v. Ingrid Holleman, Miriam Rovers en Gerrit Hulshof op hoorn, Pamela Holleman op fluit en Leon Dijkstra aan de piano maakte het kerstgevoel compleet. Uit de opbrengst werd een schenking gedaan aan het monumentale Clemenskerkje te Oud-Merkelbeek/Brunssum.
Op 17 december verzorgde een selectie van Vocaal totaal een sfeervol kerstoptreden voor het vrouwengilde Sittard.

2015 theaterproductie PR foto MobileDe theaterproductie 'edellieden & zigeuners in muziek en passie verbonden' die in oktober haar première kende, was een daverend succes. Lees verder.
Een selectie van dit programma werd op 23 oktober in Bocholtz voor circa 700 bezoekers nogmaals ten gehore gebracht, i.s.m. het Kerkraads Symfonie Orkest o.l.v. Manon Meijs.

 

We mogen terugblikken op een aantal bijzondere meimaand-concerten met een aangrijpend Maria Concert op 30 mei in het monumentale Clemenskerkje te Brunssum/Merkelbeek en een prachtige uitvoering in de St. Jans kathedraal te den Bosch op 3 mei.

2015 den Bosch Vocaal totaal stelt zich op

Erg onder de indruk van het "Wim Sturmans Memorial Concert" op 2e Pinsterdag in zaal Meetpoint te Schinveld. Prachtig eerbetoon aan hun overleden dirigent, door initiatiefnemer en organisator 'Clarinet Choir Schinveld'. Bloemenduet uit Lakmé, met Véronique Meuffels, had niet eerder zoveel emotionele lading. 

Zondag 17 mei - geslaagd concert in kasteel Vaeshartelt, samen met sopraan Véronique Meuffels en pianist Leon Dijkstra.

Stabat Mater van Pergolesi op Goede Vrijdag 3 april
m.m.v. Ingrid van Dorst - sopraan, Chantal Post - alt en het Holleman strijkkwartet in het Clemenskerkje was een groot succes en al snel uitverkocht.

repetitie ivm passieconcert 22 3Het kamerkoor Vocaal totaal en solisten verzorgden op zondag 22 maart een sfeervol passieconcert in het Salviuskerkje te Limbricht. Met delen uit het Requiem van Donizetti en het Stabat Mater van Rossini droegen de uitvoerenden bij aan een stemmige Passiezondag. lees verder

 

De laatste jaren is er sprake van een enorme stroomversnelling. Het werken aan een degelijk geregisseerd product en de presentatie in daarbij passende kledij was de volgende horde die genomen moest worden. Een eigen decor- en rekwisietenafdeling en een naaiatelier bleken onmisbaar, evenals een professionele grime. Als finishing touch presenteerden we ons in een zee van schitterende theaterverlichting.

2014

Voor het eerst verleenden het groot koor en solisten medewerking aan een silvesterconcert. Het betrof 2 geslaagde concerten op 27 en 28 december met harmonie orkest L'Union te Born o.l.v. Jos Kuipers.

Kerst stond in het teken van een kerstviering bij het Vrouwengilde Mariarade, Hoensbroek (17-12), kerst met Vocaal totaal (21-12) in de parochiekerk te Merkelbeek lees verder.
Op 26 december verzorgde ik een solistisch optreden in het monumentale Clemenskerkje te Oud Merkelbeek/Brunssum.

Op vrijdag 12 december waren kamerkoor en solisten met een Italiaans programma te gast bij de Italiaanse vereniging Dante Alighieri te Sittard.

Tijdens de officiële opening van het Clemensdomein Oud-Merkelbeek/Brunssum op 22 en 23 november speelde Vocaal totaal een muzikale rol.

Het weekend van 8 en 9 november stond bol van de muziek: op zaterdag 8 november verleende ik solistische medewerking aan het jubileumconcert van Clarinet Choir Schinveld en op zondag 9 november verblijdden koor en solisten van Vocaal totaal honderden ouderen van de Zonnebloem afdeling Sittard met een programma rijk aan zigeunerklanken.

Op woensdag 1 oktober verzorgde een selectie van Vocaal totaal een gevarieerd programma tijdens een onderwijs ontmoetingsdag te Haelen.

Zondag 28 september verleende ik medewerking aan een unieke muziek uitvoering in Abdij Rolduc te Kerkrade, waarbij liederen ten gehore werden gebracht uit een recent ontdekt manuscript van de componist Bernard Antoine Pothast. lees verder

Als opmaat voor de zomervakantie verzorgden diverse vocalisten van Vocaal totaal in het zanginstituut een ontspannen musical optreden voor haar eigen fanclub.

Zondag 18 mei: zigeunerklanken met Vocaal totaal tijdens het jaarlijks charity concert van de service club Kiwanis te Rolduc, Kerkrade.

Goede Vrijdag Viering met Stabat Mater van Pergolesi: een stichtend concert door twee solisten van Vocaal totaal: Ingrid van Dorst en Chantal Post, met medewerking van het Holleman strijkkwartet. 18 april - parochiekerk H. Clemens te Merkelbeek. lees verder

Kamermuziek concert - Vrouwen in de schaduw van beroemde componisten: een bijzonder thema, uitgevoerd door kamerkoor Vocaal totaal en Solistenensemble Consorcio Manuel Garcia in het Salviuskerkje te Limbricht - zondag 30 maart. lees verder

Muzikale omlijsting van de officiële opening van de 10e euregionale grafiek manifestatie op 28 maart 2014 in d'r Brikke Oave te Brunssum. Organisatie: Ilse Frankenthal Stichting. Opening door gouverneur Bovens.

Zondag 23 maart verraste Vocaal totaal de gouden paren met een mooi programma tijdens het concert van het Harmonie Orkest Brunssum o.l.v. Jos Kuipers in de Brikke Oave te Brunssum.

   
2013

Kerst met Vocaal totaal 
Het jaar werd traditiegetrouw afgesloten met een sfeervol kerstconcert in de Pelgrimskerk te Brunssum op 14 december. Medewerking verleenden Arno Kerkhof - orgel en piano en een selectie uit het clarinetchoir Schinveld.
Op 2e kerstdag klonken kerstliederen onder het motto samen zingen, samen vieren. Dit jaar, vanwege de restauratie, niet in het monumentale Clemenskerkje te Merkelbeek/Brunssum, maar in de parochierkerk H. Clemens.

Benefiet Gala Concert in kerk Schinnen
Op zondag 2 juni werd er gemusiceerd voor de Ronald McDonald Kindervallei te Valkenburg. Het Clarinet Choir Schinveld en z'n solisten, ondersteund door Annemie Vallino-Ravetta (mezzosopraan), Raoul Reimersdal (bariton) en Raimond Marx (hoorn) speelden en zongen € 2500,= bij elkaar.

200 jaar Giuseppe Verdi.
Het eerste concert tijdens dit Verdi-herdenkings-jaar vond plaats op zondag 10 maart in het Salviuskerkje te Limbricht. Prachtige uitvoering van Verdi's sacrale elementen in de opera door kamerkoor en solisten van Vocaal totaal. Wederom volle bak.

 

2012 

Kerst met Vocaal totaal
Het kerstgevoel begon in 2012 op 23 december, tijdens het kerstconcert van Vocaal totaal. Onder verrassend grote publieke belangstelling zorgden de vocalisten onder begeleiding van strijkers, blazers en orgel voor de juiste kerstsfeer. Op 2e kerstdag verleende Vocaal totaal traditiegetrouw medewerking aan de vieringen in het monumentale Clemenskerkje op de grens van Brunssum en Merkelbeek.

Musical Spektakel
Op zondag 28 oktober brachten de studenten van Vocaal totaal in een uitverkocht Asta theater te Beek een selectie uit Cats en uit Belle en het Beest op de planken. Een door Vocaal totaal nieuw ingeslagen weg, die door het publiek met veel enthousiasme is ontvangen en in 2014 een vervolg zal krijgen. lees verder

Benefiet concert Musical Meets Pop
Zondag 30 september i.s.m. Rotary Club Brunssum - Onderbanken en Rotary Club Aachen Nordkreis in de Aula Major van Rolduc - Kerkrade.

Grand Gala du Musique Classique
Zaterdag 9 juni: het Nederlands elftal op de buis en tóch volle bak in de Harmoniezaal te Schinveld. Een gevarieerd programma door het klarinetchoir Schinveld en het kamerkoor van Vocaal totaal. Prachtige arrangementen van Wim Sturmans. Mooie solo's vertolkt door Véronique Meuffels en Annemie Vallino-Ravetta.

Charity concert i.s.m. Kiwanis Brunssum/Onderbanken
Op zondag 3 juni brachten het opera koor en solisten van Vocaal totaal een licht klassiek Italiaans belcanto programma ten gehore in de Aula Major van Rolduc - Kerkrade. Het gebodene is met veel enthousiasme en bewondering door het publiek ontvangen.

Afsluitend concert 25 jarig jubileum Vocaal totaal
In een uitverkocht Salviuskerkje verzorgden het kamerkoor en het solistenensemble Consorcio Manuel Garcia op zondag 15 april een mooie en hoogstaande uitvoering met werken van Italiaanse meesters uit de 19e eeuw.

carnavalsconcert 2012 Theater Kerkrade-700Carnavalsconcerten Kerkraads Symfonie Orkest
Voortzetting van de samenwerking tussen het KSO en Vocaal totaal in de vorm van solistische medewerking van Annemie & Véronique tijdens de concerten op 9 en 10 februari in het Parkstad Limburg Theater te Kerkrade.

   

2011

Sfeervolle kersliederen
werden door een aantal vocalisten van Vocaal totaal ten gehore gebracht op kerstavond in de parochiekerk van Heerlerbaan en op 2e kerstdag in het monumentale Clemenskerkje op de grens van Merkelbeek/Brunssum.
Voor zowel toehoorders als zangers droegen deze optredens bij tot een diepere beleving van de kerstgedachte.
Zeker voor herhaling vatbaar... zie fotoalbums

Krismes bie os Lieske
En wederom was de zaal tot de laatste stoel bezet.
Het eerste lustrum concert van Krismes bie os Lieske op 18 december werd met veel enthousiasme en bewondering door het publiek ontvangen. Vocalisten en instrumentalisten hebben zich van hun beste kant laten zien: muzikaal kwalitatief hoogstaand, goede presentatie, in een ontspannen atmosfeer. lees verder

Jubileum Gala Opera Concert
Op zondag 16 oktober beleefden zowel publiek als uitvoerenden in een uitverkocht Asta Cultuur Centrum te Beek ongetwijfeld het hoogtepunt van het jubileum jaar van Vocaal totaal. lees meer - zie fotoalbums.

Presentatie zanginstituut voor en door de jeugd
Op 2 juli presenteerden jeugdige studenten van het zanginstituut Vocaal totaal zich in diverse formaties met een selectie uit musicals en popsongs in FaSiLa te Schinveld.
De publieke belangstelling was boven verwachting groot.

Gustav Mahler 2e symfonie -'Auferstehung'
In juni verleenden vocalisten van Vocaal totaal medewerking aan 3 uitvoeringen van de 2e symfonie van Gustav Mahler. De concerten vonden plaats in de Oranjerie te Roermond, de Rodahal te Kerkrade en het theater aan het Vrijthof te Maastricht en maakten deel uit van een ambitieus samenwerkingsverband met het Kerkraads Symfonie Orkest en het Arka Symfonie Orkest Maastricht.
Het was een mooi en leerzaam project voor Vocaal totaal.
Lees meer: www.tweedemahler.nl - zie fotoalbums

carla_kersjesJubileum concert solistenensemble Consorcio Manuel Garcia
Op zondag 10 april stond het solistenensemble stil bij z'n 25 jarig bestaan middels een concert in het Salviuskerkje te Limbricht.
Met composities van Manuel Garcia sr., Pauline Viardot-Garcia en Maria Malibran-Garcia keerde het solistenensemble terug naar de wortels van de Garcia familie. Werken van bevriende componisten als Clara Schumann, Johannes Brahms en Franz Liszt maakten het plaatje compleet. Medewerking verleenden het kamerkoor Vocaal Ensemble Michael Haydn en Carla Kersjes op gitaar.

Carnavalsconcerten Kerkraads Symfonie Orkest
Op 24 en 25 februari leverden koor en solisten van het zanginstituut een succesvolle bijdrage aan de carnavalsconcerten in het Parkstad Limburg Theater te Kerkrade. Beide avonden waren uitverkocht.

 

2010 Kerstconcert
Op zondag 19 december verzorgden het koor en solisten van het zanginstituut een bijzonder kerstconcert in FaSiLa te Schinveld. 'Krismes bie os Lieske’, inmiddels een traditie, had als thema 'Mozart Meets Santa CLaus'.
Véronique Meuffels, Ingrid van Dorst, Martin van Amelsvoort en Bart Merx maakten zich verdienstelijk in een aantal solo's en duetten uit opera's van Mozart. Vier jonge dames, in leeftijd variërend van zeven tot negen jaar veroverden de harten van de bezoekers:
Sofie Hoen, Kirsten Rozema, Romeé Leuchter en Lara Holtus.
De vakkundige piano begeleiding was in handen van Leon Dijkstra, die voor Santa Claus een aantal schitterende arrangementen schreef.
Drie gerenommeerde klarinettisten, Wim en Leo Sturmans en Jan Brouns maakten de sfeer compleet - zie fotoalbums
   
  Belcanto concert "Regine e Rivali"
De concertbezoekers waren tot tranen toe bewogen op zondag 21 november in het Asta Cultuurcentrum te Beek. Ze waren getuige van de rivaliteit tussen de koninginnen Mary Stuart van Schotland en Elizabeth van Engeland, met alle daarbij behorende intriges aan het hof van beide vorstinnen. De uitvoerenden van het zanginstituut hebben met fragmenten uit Donizetti's Anna Bolena, Maria Stuarda en Roberto Devereux, en uit Rossini's Elisabetta een hoogstaand product afgeleverd - zie fotoalbums
   
  Huisconcert "Frauenliebe und - Leben"
Op zondag 2 oktober heb ik ter gelegenheid van m'n verjaardag m'n gasten getracteerd op een bijzonder huisconcert. Ter herdenking van het 200ste geboortejaar van de componist Robert Schumann heb ik samen met pianist Arno Kerkhof de cyclus "Frauenliebe und -Leben" uitgevoerd. Deze gedichten van Adalbert von Chamisso zijn niet alleen door Schumann maar ook door Carl Loewe op muziek gezet. Beide versie's heb ik als een educatief element vergeleken. Het was een geslaagd concert.
   
  Cats_for_kids_-_poster_kleinMusical spektakel - benefietconcert
Op zondag 18 juli vond in de Schinvelder Hoeve een bijzonder Musical Spektakel plaats, een initiatief van de Rotary Club Brunssum-Onderbanken in samenwerking met het zanginstituut Vocaal totaal.

Onder de titel "Cats for Kids" werd een bedrag van 4500 euro bijeen gebracht voor het goede doel: orgellessen voor kinderen.

Zowel de matinee- als de avondvoorstelling waren uitverkocht - zie fotoalbums
 

2009 belcanto_kleinstBelcanto concert "Van Canal Grande tot Eufraat"
Op zondag 17 mei vormde het prachtige Asta cultuurcentrum te Beek het decor voor het jaarlijkse operaconcert. Een bijzonder belcanto concert, waarvan de titel verwijst naar monumentale hoogtepunten uit schitterende opera’s - ziefotoalbums
 
   
  Benefiet concert
Op zondag 28 juni verzorgden het solistenensemble ‘Consorcio Manuel Garcia’ en het Vocaal Ensemble ‘Michael Haydn’ een benefiet concert in de kapel van Parc Imstenrade te Heerlen. Verder verleenden medewerking strijkorkest ‘de Oldies’, Michael Maruscik en Loek Paulissen op hoorn en Ingrid Jansen op fluit. Alle uitvoerenden werkten pro deo mee. De organisatie, Yaluva, mocht zich gelukkig prijzen met een opbrengst van 1477 euro, een bedrag dat ten goede komt aan het St. Thomas Hospital te Chennai (voorheen Madras) in India.
   
 

Concert - Mozart Meets Musical
Zondag 19 juli vond in een uitverkochte zaal FaSiLa te Schinveld het concert "Mozart Meets Musical" plaats.
Een uitvoering met ludieke inslag o.l.v. Annemie Vallino-Ravetta waarin studenten van het zanginstituut Vocaal totaal zich presenteerden - zie fotoalbums

   
  mendelssohnConcert - twee eeuwen Mendelssohn
Op zondag 15 november werd in een uitverkocht Salviuskerkje het sacrale concert 'Twee eeuwen Mendelssohn' gegeven door het solistenensemble ‘Consorcio Manuel Garcia’ en het Vocaal Ensemble ‘Michael Haydn’.

Medewerking werd verleend door het Holleman strijkkwartet en Pamela Holleman op dwarsfluit.

Met composities van Felix Mendelssohn-Bartholdy werd stilgestaan bij het feit, dat deze componist tweehonderd jaar geleden werd geboren.
   
  krismes3_kleinKrismes bie os Lieske 3: Feliz Navidad/Buon Natale
Zondag 20 december werd de inmiddels traditionele kerstviering te FaSiLa (Lieske) gehouden.

"Krismes bie os Lieske" had dit jaar een Spaans thema.
Zo werd er sfeervol gedanst door de Spaanse flamencogroep "Goyescas".
Verder verleende Ingrid Holleman medewerking op viool en blokfluit.
De pianobegeleiding werd verzorgd door Leon Dijkstra.
   

2008 zigeuners_kleinstZigeunerklanken rond het kampvuur
Op 5 oktober klonken in een uitverkocht Patronaat te Heerlen zigeunerklanken uit der Zigeunerbaron van Johann Strauss, The Bohemian girl van William Balfe, Il Trovatore en La Traviata van Giuseppe Verdi, Carmen van Bizet en zigeuner liederen van Dvořak - zie fotoalbums

   
  genhout_kleinMesse D Dur
In het najaar werd de "Messe D Dur" van de Oostenrijkse componist Franz Xaver Gruber in een aantal kerken in Limburg met veel succes uitgevoerd, o.a. op zondag 16 november in de schitterende kerk van Genhout (zie foto).

Stemmige advent
De kroon op het werk vormde het advent concert in het Salviuskerkje te Limbricht, waarbij beide ensembles van het zanginstituut werden ondersteund door het strijkorkest ‘De oldies’ o.l.v. Ingrid Holleman, fluitiste Ingrid Jansen en de hoornisten Michael Maruscik en Loek Paulissen.

krismes2_kleinKrismes bie os Lieske 2: Alpenländische Weihnacht
Op zondag 21 december werd voor de tweede keer alweer het kerstconcert "Krismes bie os Lieske" uitgevoerd in zaal FaSiLa (Lieske) te Schinveld. Ook dit concert was weer een groot succes. Gasten waren het Campus Strijkkwartet, Paul Vreuls op gitaar, Carole Stuve en Wiel Mulders als "Stube-bezetting".

   

2007 venetie_kleinstVenetië - de zingende stad
Het jaarlijkse operaprogramma voerde u deze keer naar Venetië. Een blik op het decor en u waande zich meteen in deze stad, waarna een onafgebroken stroom van hemelse muziek uw trommelvliezen streelde.

Zie ook:
- website Venetië - de zingende stad
- fotoalbums

 

Klik hier voor de producties van 2006-1991